FAQ

Vanliga frågor

Vi har 24 månaders garanti på alla våra produkter. 

Det går självklart bra att hämta sina varor hos oss efter överenskommelse på Backvägen 69292 Kumla

Klarna, Banköverföring eller faktura vid förfrågan via mail.

Vi nås i första hand via mail: 

Info@Harvaoutdoors.com


Alternativt genom våra sociala medier.

Även telefon nummer finns att tillgå på kontakt sidan.

Vi använder oss av olika fraktbolag vid olika beroende på vilka varor ni beställt. Normal leveranstid är 2-7 dagar. Vid beställning av taktält brukar det ta någon dag extra.

Din beställning hämtar du vid vårt lager på Backvägen 69292 Kumla. Hör av dig via mail eller telefon när du vill hämta din beställning.

 

Vanliga frågor om taktält

Ett taktält är ett tält som fästs på taket på ditt fordon, vanligtvis en bil, husbil eller campingvagn. Taktältet är utformat för att ge ett bekvämt och skyddat sovutrymme att övernatta i.

Taktältet monteras på dina takräcken eller på ditt roofrack. Delarna som följer med passar till de flesta typer av takräcken men vid montage på ett roofrack behövs ofta specifika delar beställas av roofrack/takkorgs tillverkaren för ett smidigt montage.

Några av fördelarna med ett taktält är att du alltid har sovplatsen tillgänglig för spontana äventyr. Du låser heller inte fast dig vid en stuga eller ett hotellrum, vilket gör att du kan flytta dig efter behov.

Sovkomforten är en annan stor fördel med taktält då du slipper ojämt underlag med kottar och stenar samt att slipper du allt vad markfukt heter. Den 7 cm tjocka foam madrassen med hög densitet som finns i tältet säkertställer att du alltid kan få en god natts sömn utan att ta massa plats bland packningen.

Det finns en rad olika typer av taktält för de flesta budgetar och familjekonstellationer. 

Typerna eller modellerna som vi säljer innefattar:

Mjukskalstält i 3 olika storlekar med PVC överdrag.

Hårdskalstält med ABS skal, 160cm eller 200cm liggbredd.

Hårdskalstält med Aluminium skal 150cm eller 180cm liggbredd

Hårdskalstält i Clamshell variant för upp till 2 personer. 120cm liggbredd

 

Taktält passar de flesta bilar så länge det finns ordentlig infästning till takräcken. Vill man kunna använda förtält så är det bra med en så hög bil som möjligt, våra förtält är ställbara mellan 165-205cm.

Den stora skillnaden mellan ett marktält och ett taktält är att madrassen alltid är i tältet och att du slipper markfukt och ojämnt underlag. Du sparar även plats i din bil då du slipper ha marktält och liggunderlag i bilen samt att uppställningstiden oftast är kortare för ett taktält kontra marktält

Vi på Harva erbjuder taktält i många olika storlekar, vårt minsta tält har en sovyta på 120x200cm medans vårt största tält har en sovyta på 190x240cm och många andra storlekar där i mellan.

Man kan förvara mer eller mindre saker i tältet beroende på modell, i hårdskalstälten är det i regel sämre med plats än i mjukskalstälten. De flesta taktält tillåter dig att åtminstone förvara kudde och täcke/sovsäck i tältet

Våra taktält har en vattenpelare på 6000mm vilket gör att de tål ordentligt med nederbörd. Pratar vi vindstyrka så klarar dem byvindar upp till 18m/s

Uppställningen tar mellan 2 och 7 minuter beroende på rutin och tältmodell. Hårdskalstält har i regel en snabbare uppställningstid. Att fälla ned tältet tar också det mellan 2 och 7 minuter.

Taktält kan användas året runt, vi erbjuder innertält till de flesta av våra tältmodeller för att förlänga säsongen. Vill man ha det ännu mysigare och ha möjlighet till att torka tältet även under den lite fuktigare tiden på året så rekommenderas att man kompletterar med en dieselvärmare.

Priserna på våra taktält är mellan 16.000-36.000kr

Hårdskalstält går snabbare att fälla upp, är mer aerodynamiska och mer robusta jämnfört med mjukskalstält. Några av hårdskalsmodellerna tillåter även att du lastar saker ovan på tältet med hjälp av takräcken som monteras på tältets hårda skal.

Fördelarna med mjukskalstält är bland annat att dem är större och att du kan förvara mer saker inuti tältet när det är i hop fällt. Mjukskalstält är i regel också billigare vilket gör dem till den taktältsmodellen där du får mest för pengarna.